U bevindt zich hier
home  > 
182x248 Arroz doce

Arroz doce (Zoete rijst)

Één van de bekendste Portugese toetjes is de “Arroz doce”. Zoete rijst met kaneel. Lekker als toetje, bij de koffie of gewoon tussendoor omdat je er trek in hebt. Heerlijk recept voor een koude zondag.

8 porties

Ingrediënten: 

  • 200 gram witte suiker
  • 200 gram risotto rijst
  • 2 koffie kopjes water
  • 1 sinaasappel schil
  • de ei geel van 2 eieren
  • 1 soeplepel boter
  • 2 liter melk
  • 1 kaneel stokje en kaneelpoeder voor garnering
  • mespuntje zout
  • 8 schaaltjes
  • Pimenta Loreti serveerplank

Bereiding:

Zet het water op met de sinaasappel schil, kaneelstokje en de zout. Als het water kookt doe je de rijst erbij en je zet het vuur laag.  In een andere pan zet je de melk op laag vuur. Voordat de rijst droog wordt doe je elke keer een beetje warme melk bij uit de andere pan erbij. Blijven roeren en dit blijven herhalen. De rijst blijft op laag vuur ongeveer een uur koken. Voordat je het laatste beetje melk erdoor doet gaat de suiker en daarna de boter erdoor. Als het romig is haal je het van de vuur en gaat de eigeel erdoor, goed roeren en terug op het vuur. Heel kort totdat het kookt. Haal de kaneelstokje en sinaasappel schil uit de pan en vul de schaaltjes en decoreer met kaneel. Laten afkoelen op een Pimenta Loreti serveerplank en je kan het serveren.

Tip:

  • Je kan het ook in één grote schaal serveren, zodat iedereen voor zichzelf kan opscheppen.
  • Heb je over kan je het ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren.

 

 

Terug naar overzicht