U bevindt zich hier
home  > 
IMG_8424

Dorade ovenschotel met krieltjes en groenten

Lekker visje in een ovenschotel gegoten voor 2 personen. Een Dorade is in feite een Mediterraan visje oftewel een Zeebrasem. Lekker visje en niet duur. Ze worden tegenwoordig ook gekweekt. Lekker Mediterraan visschoteltje vol smaken van rond de Middellandse zee.

2 personen

Ingrediënten: 

  • 2 grote dorade
  • 250 gr krieltjes
  • 4 sjalotjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 gedroogde cayenne pepertje
  • 2 laurierblad
  • 1 tl tijm
  • 2 takjes trostomaten
  • 1 courgette
  • 200 ml witte wijn
  • 1 flinke theelepeltje bloem
  • gemalen zeezout
 en zwarte peper naar smaak

Bereiding:

Schil de sjalotjes en snij ze in vieren. Hak de knoflook fijn.  Snij de krieltjes met schil in tween. Snij de courgettes in dikke plakken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg in een ovenschaal de krieltjes, sjalotjes, knoflook, cayenne pepertje, 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet de schaal voor 20 minuten in de oven. Hierna mag de courgette en 150 ml wijn erbij. De andere 50 ml wijn mengen met de bloem en goed roeren totdat er geen klonten in zitten. Deze mengsel goed verdelen in de schaal.
Leg de dorade erop, met de tijm en het laurierblad. Met een lepel wat wijn van de rand de dorade besprenkelen. Bestrooi met zout/peper en besprenkel als laatst met olijfolie. Zet de schaal 30 minuten in de oven. Na de eerste 15 minuten de vis weer besprenkelen met wijn uit de schaal en de tomaatjes toevoegen.

Tips:

  • Serveer met een lekker glas droge witte wijn.
  • Groente variatie is om bij de courgette 1 gesneden venkel of een gesneden paprika toe te voegen.
  • Blokjes spek toevoegen bij de aardappelen geeft het gerecht meer body. Let op als je dit doet, minder zout toevoegen en iets minder olie.

Terug naar overzicht