U bevindt zich hier
home  > 
IMG_8397

Gegrilde Entrecote met gepofte knoflook

Bij zon denk ik aan lekker gegrild vlees, barbecues en vakanties.

4 personen

Ingrediënten:

  • 4 entrecotes van goede kwaliteit van ca 180 g per stuk
 (Of biefstuk)
  • 8 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gepureerd in de vijzel
  • 2 bollen knoflook
  • grof zeezout
peper en peper uit de molen
  • groenten om te grillen zoals bijvoorbeeld paprika, courgette en champignons.


Bereiding:
Haal de steaks 30 min voor het grillen uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Roer de gepureerde knoflook en de olijfolie door elkaar. Verwarm de oven op 200˚C. Verpak de bollen knoflook met een druppeltje olijfolie in aluminiumfolie. Leg ze 15-20 min in de hete oven.

Zet de grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Grill de groente aan de rand (koudere kant) van de pan tot ze gaar zijn en zacht. Bestrijk af en toe met wat knoflookolie. Bestrooi met gemalen peper en zout. Haal de knoflookbollen uit de folie en snij doormidden. Smeer het snijvlak in met olie en grill nog even mee.

Smeer de steaks in met het knoflook-oliemengsel. Grill ze 1½ à 2 min aan elke kant. Bestrooi rijkelijk met gemalen peper en grof zout.

Tips:

  • Serveer het vlees en de gegrilde groente met een frisse salade gekruid met olijfolie, zout, peper, balsamico en een paar druppels balsamico crème. De balsamico crème is heerlijk bij het vlees.
  • Voor de grotere eters of voor in het weekend is zelfgemaakte friet een heerlijke bijgerecht.

Terug naar overzicht