U bevindt zich hier
home  > 
IMG_8462

Geitenkaas hapje

Toen ik voor het eerst bij mijn vriendin Marja op haar verjaardag kwam werd ze denk ik 35 en het was ladies night! Ze had heerlijke bladerdeeg hapjes. Ik noem het Geitenkaas bonbons. Altijd lekker en snel klaar te maken voor bij een borrel. Het fijne aan dit recept is dat het makkelijk voor zowel 2 personen als voor een grote groep klaar te maken is.

16 hapjes

Ingrediënten: 

  • 4 Diepvries bladerdeeg bladen
  • 4 plakjes van geitenkaas rol
  • vloeibaar honing
  • 1 ei

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.
Snij 1 bladerdeeg vierkant door midden horizontaal en verticaal. Zodat je 4 kleine vierkantjes hebt. Snij uit de geitenkaas rol 1 plakje. Vaak zijn de kaasrollen al voorgesneden. Eén plakje geitenkaas in 4 stukjes snijden. Verdeel deze 4 stukjes geitenkaas over de 4 kleine vierkantjes bladerdeeg. Druppel op elk een beetje honing. Sluit de pakketjes door de punten naar elkaar toe te halen en dicht te drukken. Ook de zijstukken moet je dicht drukken. Doe dit ook met de andere pakketjes. Leg de pakketjes op bakpapier op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei. Baktijd 15 minuten.

Tip:

Indien een pakketjes open gaat in de oven. Kan je nog een beetje extra honing doen als je ze uit de oven haalt.

Terug naar overzicht