U bevindt zich hier
home  > 
gevuld brood

Gevuld brood

Tijdens mijn vakanties doe ik altijd inspiratie op. Elke zomervakantie staat Portugal op de agenda. Heerlijk familie bezoeken en genieten van alle lekkers. Door iedereen verwend worden. Bij mijn neef en nicht kreeg ik dit heerlijk voorgerecht. Sindsdien is het een favoriet op mijn feestjes.

Ingrediƫnten:

  • 1 rond brood wit ongesneden
  • 1 klein potje halfvolle mayonaise (350 ml)
  • 1 chorizo (200 gr)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 a drie takjes koriander
  • 1 zakje Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 zakjes Emental kaas geraspt
  • Medium Italy Pimenta Loreti serveerplank

Bereiding:

Snij de knoflook, de koriander blaadjes en de chorizo heel fijn. Als je een keukenmachine heb kan je het hakken. Meng de mayonaise, de kazen en het mengsel van de kruiden en de chorizo.

Snij de boven kant van het brood eraf . Bewaar de bovenkant van het brood om het als deksel te gebruiken. Verwijder het zachte binnenkant van het brood. Totdat je een holle binnenkant hebt.

Vul het brood met het mengsel en doe het brood deksel erop. Vervolgens stopt u ‘t brood ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Na de eerste 15 minuten de deksel verwijderen en met een lepel roeren. Als de kaas gesmolten is, is het klaar.

Serveer het brood warm met toastjes en verschillende soorten brood of breek met je hand de rand van het brood en doop het in de kaas. Heerlijk als vooraf of bijgerecht.

Tip: De binnenkant van het brood kan je gebruiken voor bijvoorbeeld brood soep of brood quiche te maken. Zonde om weg te gooien.

 

 

Terug naar overzicht