U bevindt zich hier
home  > 
1611820_583514638398065_1197656748_o

Het idee om even uit de dagelijkse beslommeringen te stappen en weg te zijn.

Als je naar buiten kijkt wil je niet anders, met al die regen. Net de blauwe maandag achter de rug en mijn gedachten zijn alleen bij vakantie, vakantie, vakantie. Dit is voor mij het moment om inspiratie op te doen en extra te genieten van de fijne dingen van het leven.Aandacht voor je gezin en de mensen die je lief hebt, is iets waar wij allemaal iedere dag mee bezig zijn. Wat mij opvalt is dat wij ieder vakantie elkaar steeds beter leren kennen. De vakantie is niet alleen weg gaan, de vakantie is zoveel meer. Je kunt al zoveel voorpret halen uit de voorbereidingen en de reis erna toe. Of je nou slechts een dagje weg gaat of een wereld reis maakt. Het geeft je zoveel energie. Voor mij is het altijd een sport om het uiterste uit de kan te halen als het gaat om de prijs. Waarom zou ik de hoofdprijs betalen voor een vliegreis van 1 uur als ik bij een goedkope vliegtuigmaatschappij voor veel minder naar de zelfde bestemming kan vliegen.
Tijdens onze vakanties speelt eten ook altijd een belangrijke rol. Het is heerlijk om je aan te passen in de zuidelijke landen en tussen de middag te tafelen en dat het avond eten geen vaste tijd heeft. Als je kinderen niets lusten of willen proberen heb jij het ook niet naar je zin. Gelukkig zijn ze in het buitenland makkelijker als het gaat om kinderen in een restaurant. Daar wordt niet opgekeken als kinderen door het restaurant lopen. In Nederland eisen we altijd zoveel van de kinderen. Waar ik mij altijd aan kan ergeren is als je op een terras zit en ouders heel de tijd naar hun kinderen schreeuwen dat ze rustiger moeten doen en moeten zitten. Je hebt eigenlijk meer last van de ouders dan van de kinderen. Juist op een terras zitten met de kinderen is voor hen fijn, omdat de kinderen dan buiten kunnen spelen totdat het eten komt. Ouders zouden er goed aan doen om meer te ontspannen, het is tenslotte vakantie voor iedereen. Gezellig door de plaatselijke markten wandelen en genieten van -voor mij nieuwe en spannende producten. Exotisch fruit, onbekende vissoorten en mooi bereide maaltijden. Mijn dochter vlucht altijd weg als we bij de vis kijken, terwijl mijn zoon juist altijd alles wil aanraken, voelen en ruiken. Hij heeft duidelijk mijn genen als het gaat om de passie voor koken en alles wat ermee te maken heeft.
Heerlijk om vakantie kliekjes te bekijken met dit weer. Mooie zonsondergang, iedereen lekker bruin, grote glimlachen en wat zijn de kinderen gegroeid. Tussen alle mooie foto’s zitten bij ons altijd foto’s van eten en gezellige bourgondische momenten. Dat is voor ons vakantie. Extra genieten van de fijne dingen in het leven.

Voor degene die binnenkort op skivakantie gaan of zijn vakantie aan het plannen is voor een zonnige bestemming of gewoon lekker aan het dagdromen is: veel plezier met de voorpret.

Liefs,

Jaqueline Pimenta Loreti – Jongen
(2013 Foto gemaakt tijdens de vakantie in Eze – Frankrijk)
 

Terug naar overzicht