U bevindt zich hier
home  > 
IMG_8715

Kalkoen in bladerdeeg

Kalkoen in bladerdeeg is een heerlijk recept dat snel klaar is en waar je eigenlijk alleen sla of groenten bij hoeft te eten. Je maakt de rollade net zo groot als je zelf wilt en pas daarvoor de ingrediënten aan.

4 personen

 

Ingrediënten

  • 4 kalkoenfilets (ongeveer 600 gram)
  • 6 á 7 velletjes ontdooide bladerdeeg
  • 200 gram parmaham
  • groene pesto
  • 1 losgeklopt ei
  • zout en vers gemalen peper naar smaak

Benodigheden

  • Bakpapier
  • Petiscos serveerplank van Pimenta Loreti

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg 6 velletjes bladerdeeg op bakpapier op de ovenbakplaat in een rechthoek . Laat de randjes elkaar een 1/2 cm overlappen en druk goed vast.
Leg op een bord de kalkoenfilet, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper,
verdeel de parmaham erover en smeer dit in met een beetje groene pesto.
Rol voorzichtig de kalkoen op en bestrooi met nog een beetje zout en versgemalen peper
Leg deze kalkoekrollade op de deeglap en vouw het deeg er netjes aan alle kanten omheen. Versier de deegrol met de restjes van het bladerdeeg. Met Kertst kan je van de restjes sterren of kerstbomen maken om de rol te versieren.
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en bak de kalkoenrollade in de bladerdeeg 45 – 60 minuten gaar.


Tip

  • Laat de kalkoenrollade in bladerdeeg voor het opdienen nog even rusten en serveer het op een mooie serveerplank.
  • Heerlijk met een salade of met sperziebonen en velderwtjes.
  • Voordat je het ei klopt, een klein beetje eiwit weg gooien, dan overheerst het eigeel en wordt je bladerdeeg mooier van kleur.

 

Terug naar overzicht