U bevindt zich hier
home  > 
IMG_8137

Kip Parmezaan

Met kinderen is het elke keer weer de vraag wat maak je klaar en wat lusten ze. Dit gerecht is goedgekeurd door mijn kinderen. Weer iets ander met een simpel stukje kip. Kipfilets uit de oven met een krokant korstje in tomatensaus.

Hoofdgerecht – 30 min + 25 min oventijd – 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets
  • 2 blikken a 400 gr tomantenblokjes met basilicum
  • 50 gr paneermeel
  • 50 gr Parmigiano reggiano poeder (kaas)
  • 1 ei
  • 2 eetl bloem
  • 50 gr mozzarella, geraspt
  • 40 gr rucola
  • klontje boter
  • peper, zout en knoflookpoeder

Benodigheden:

  • Ovenschaal
  • Giga Pimenta Loreti serveerplank

Bereiding

Dep de kipfilets droog. Haal ze door de bloem zodat ze goed bedekt zijn. Klop het ei los en haal de kip door het ei. Meng het paneermeel met het Parmigiano reggiano poeder en een beetje zout, peper en knoflookpoeder naar smaak en paneer de kipfilets hiermee. Verwarm de oven op 180 graden. Verhit de boter in een koekenpan totdat het goed heet is. Bak de kipfilet krokant en gaar in ca 10 minuten. Verdeel ¾ van de tomatenblokjes over de bodem van een grote ovenschaal. Roer een beetje peper en zout er door en leg de kipfilets in de tomatensaus. Schep de rest van de tomatenblokjes op de kipfilets en bestrooi met mozzarella. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven. Check altijd even of de kip goed gaar is van binnen. Voor het serveren een handje rucola sla verdelen op de kipfillet. Serveer eventueel met wat aardappeltjes, rijst of pasta en wat extra groenten op een Giga serveerplank.

Terug naar overzicht