U bevindt zich hier
home  > 
IMG_9071

Lentesalade asperges en gepocheerd ei

Soms weet ik even niet meer wat ik moet klaar maken als avondeten om het spannend te houden. Bij ons is brood als avond eten geen optie. Een lekkere maaltijd salade daarentegen, is snel klaar te maken, gezond en een ware traktatie. Deze Lente salade is een favoriet bij mijn man, lekker wit wijntje erbij en genieten maar.

2 personen

Ingredienten:

  • 350 gr krieltjes geschild en voorgekookt
  • 250 gr groene asperges
  • 200 gr beenham gesneden (beleg)
  • 100 gr sla
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel mosterd
  • Scheutje azijn
  • 2 eieren

Benodigdheden:

  • Grillpan
  • Koekenpan
  • Pimenta Loreti Serveerplank + bakpapier

Bereiding:

Kook de krieltjes 5 min in een pan met water en zout. Bak de krieltjes vervolgens in een koekenpan met  een lepel olijfolie totdat  ze mooi bruin zijn. Bestrijk de asperges met olijfolie en gril ze in een grillpan in 10 minuten gaar. Draai ze regelmatig om. Dunne asperges zijn misschien iets eerder gaar en dikke asperges mogen nog iets langer in de grillpan. Als de asperges klaar zijn, doe de ham in de warme grillpan en doe het vuur uit ,draai de ham om. Totdat het meeste vet verdwenen is en de ham is opgewarmd.

Meng de olijfolie, citroensap en mosterd tot een dressing en meng door de sla.

Gepocheerd ei

Breng een pan met een geruime hoeveelheid water aan de kook met een scheutje azijn. Breek het ei in een kommetje en houd de eidooier heel.

Houd het water net tegen het kookpunt en roer met een lepel in het water zodat er een draaikolk ontstaat. Wacht 5 seconde totdat de draaikolk minder hevig word. Laat het ei in het midden van de kleine draaikolk glijden en laat deze in 4 a 5 minuten stollen.

Verdeel wat sla op een Pimenta Loreti serveerplank met een stuk bakpapier eronder en schep hier wat krieltjes en ham op. Voeg zout en vers gemalen peper naar smaak. Leg de gegrilde asperges er mooi op en serveer met het gepocheerde ei.

Tips:

  • Voor vegetariërs is de ham goed weg te laten.
  • Hou je niet van ham, vervang deze door kipfilet beleg.

 

Terug naar overzicht