U bevindt zich hier
home  > 
IMG_7806

Maaltijd Kip salade

4 personen

Ingredienten:

  • Zelf gemaakte Honing Mosterd saus of kant en klaar van Cardini’s
  • Zak met gemengde sla (met rucula)
  • 6 a 10 blaadjes verse Basilicum
  • Olijfolie
  • 3/4 doosje Kastanje champignons
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1/2 courgette
  • Geroosterd paprika (vers 1 of uit blik 2)
  • 8 a 10 gekruide zongedroogde tomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr. kipfilet
  • 2 theelepels pesto
  • Zout en vers gemalen peper naar smaak
  • Enkele groene gekruide olijven voor garnering
  • Grof geraspte Parmezaanse kaas voor garnering

Bereiding:

Kruid de kipfilet met zout en peper (of eventueel kip kruiden). Schil 1 knoflook, snij deze in plakjes en leg het op de kipfilet, laat het even staan. Maak de champignons schoon en snij ze in tweeën. Snij de ui en de courgette in halve maandjes en 1 knoflook heel fijn in kleine stukjes. Verwarm een nokpan met 1 lepel olijfolie. Wok de courgette tot ze lekker knapperig zijn, pas op dit kan spetteren. Haal ze uit de pan en doe het op een bord. In dezelfde olie wok je de champignons, wanneer deze bijna gaar zijn, wok je de ui en knoflookteen mee.  Voeg de courgette toe. Bak de Kipfilet in olijfolie en snij het daarna in reepjes. Meng het met de warme groente. de gedroogde tomaatjes in tweeën, de komkommer in halve maandjes, de paprika in reepjes, de olijven in tweeën en meng dit met de nog warme groente.  Voeg de pesto, het zout en de peper toe. Meng de honing mosterd saus naar smaak. Groente en kip moeten lekker smeuïg zijn. Pas op niet te veel, kan altijd later nog meer toevoegen. Doe de sla in de op te dienen schaal en meng de rest. Doe dit met je handen.  Let op als je denk dat het teveel groente en kip is, kan je dit een dag of twee bewaren in de koelkast, voordat je het mengt met de sla.

Garneren met grof gemalen peper en zout, geraspte kaas en basilicum blaadjes serveren met de hand gesneden dikke plakken brood.

Tips:
  • Indien je left overs hebt,van gebraden kip of kip van de barbecue, is deze salade nog lekkerder! Ik maak met een barbecue extra kip voor de salade voor de dag erna.
  • Wil je deze salade een dag van tevoren voorbereiden is geen probleem. De groente en kip kan je van tevoren klaarmaken en de dag zelf meng je het met de saus, sla en garneren. Makkelijk voor als je bezoek hebt of een drukke schema.
  • In de zomer is het toevoegen van vers fruit een aanrader. Bij het garneren kan je stukjes ananas en aardbeien extra toevoegen.
 
 

Terug naar overzicht