U bevindt zich hier
home  > 
IMG_9199

Mango & Kokos desserttaart

Het zomer seizoen is begonnen. Heerlijk genieten van tuinfeestjes en warme avonden. Deze Mango & Kokos desserttaart is lekker fris en heeft een tropisch tintje. Ideaal voor één van de feestjes in de zomer of voor een weekend samenzijn met vrienden of familie. Laat het zonnetje maar schijnen

Benodigdheden:

  • Ronde springvorm 20 cm
  • (Wit) bakpapier

Ingrediënten:

  • 175 gr lange vingers
  • 125 gr gesmolten boter
  • 600 gr (light) room kaas
  • 300 gr yoghurt
  • 3 el citroensap
  • 6,5 gelatine bladen
  • 100 gr suiker
  • 1 mango in kleine stukjes gesneden.
  • 20 gr geraspte kokos
  • 150 ml multivruchtensap

Bereiding:

Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.

Verkruimel de lange vingers met behulp van een keukenmachine. Meng dit met de gesmolten boter en bedek hiermee de bodem van de vorm. Bestrooi vervolgens met de kokos.

Mix de kaas, yoghurt en citroensap.

Bedek 6 gelatine bladen met koud water in een schaaltje. Laat dit 5 minuten staan. In de tussen tijd kun je, 150 ml water en de suiker verwarmen, totdat je de suiker niet meer ziet. Laat de gelatine uitlekken en meng het met het hete suikerwater. Goed roeren, totdat de gelatine goed is opgelost. Meng dit geheel met het romige mengsel. Als laats voeg je 2/3 van de mango stukjes en plaats je het in de vorm. Minimaal 2 uur laten koelen in de koelkast.

De laatste stukje gelatine met een beetje koud water mengen, zodat het bedekt is. De rest van de mango en de vruchtensap 2 minuten laten koken. Indien de mango niet zacht wordt is het mogelijk om met de mixer of blender het fijn te maken. Vervolgens weer opwarmen en de uitgelekte stukje gelatine toevoegen, goed roeren en de taart hiermee bedekken. Nog minimaal 1 uur laten koelen in de koelkast.

Terug naar overzicht