U bevindt zich hier
home  > 
IMG_8755

Mini hamburgers

Wie mij goed kent. Weet dat ik verslaafd ben aan lekkere hamburgers. Je kan mij er voor wakker maken. Culinair is het niet, maar gelukkig hoeft dat ook niet altijd.  Als ik in Amerika ben laat ik mij graag verleiden. In New York heb ik 3 kwartier in de rij gestaan voor één van de lekkerste burgers die ik ooit heb gegeten.  Dit is een lekker recept en snel klaar te maken voor feestjes.

Ingredienten:

  • 18 mini hamburger broodjes
  • 400 gram rundergehakt
  • 25 gram broodkruimel
  • 3 sjalotjes, heel fijn gesneden
  • 1 el mosterd (niet grof)
  • 1 el worcestersaus
  • 80 ml tomatenketchup
  • 100 gram plakjes cheddar kaas
  • 24 rucolablaadjes, stelen verwijderd en in stukjes van 2,5 cm gescheurd
  •  12 cornichons (kleine augurken) in dunne plakjes gesneden
  • zout en gemalen peper naar smaak
  • olijfolie om de gril mee in te vetten
  • Pimenta Loreti serveerplank

 

Bereiding:

Snij de broodjes voor en bewaar ze in een afgesloten zak.

Doe het gehakt, de broodkruim, sjalotten, mosterd, worcestersaus, 1 el ketchup en wat zout en gemalen peper in een kom. Meng dit. Verdeel het mengsel in 18 porties en vorm er hamburgers van. Verhit de barbecue en vet de gril of plaat met olijfolie in. Gril de hamburgers ongeveer 1 minuut aan elke kant totdat ze bruin zijn. Ondertussen leg je de broodjes open op de gril om even op te warme. Leg op elke burger stukjes kaas en gril het 1 minuut, totdat de kaas net begint te smelten. Leg de burgers op de onderste helften van de broodjes. Leg daar de rucola bladeren en de cornichonplakjes. Druk er voorzichtig de bovenste helft van de burgers op en steek een cocktailprikker door het midden. Serveer warm op een grote serveerplank met apart een bakje met yoghurt mayonaise en een bakje ketchup, zodat iedereen zelf kan pakken.

Tips:

  • Indien je geen barbecue heb is het mogelijk de burgers in de koekenpan klaar te maken met een beetje olijfolie en de broodjes opwarmen in de oven.
  • Voor een feestje i.v.m. drukte de burgers een dag van tevoren maken en bedekt in de koelkast bewaren. De dag zelf grillen of bakken. De broodjes ook de dag van tevoren voor snijden.
  • Hamburg broodje is goed te vervangen door Turks brood in kleine vierkantjes gesneden.

Terug naar overzicht