U bevindt zich hier
home  > 

Op zoek naar James Bond en Grieks aardewerk op Rhodos

Gegrild vlees, gegrilde vis, heerlijke salades, stoofschotels, baklava, tzatziki en vreselijke wijn.
Een week Rhodos is voorbij gevlogen, maar genoeg om weer vol energie en nieuwe ideeën terug te komen. Zon en quality time met je gezin doet wonderen. Het was al enige tijd geleden dat we in een all inclusief resort verbleven. Maar eens in de zoveel jaar is het, als ouders zijnde, lekker om aan zo weinig mogelijk te denken en gewoon aan te schuiven. Kids hebben het prima naar hun zin. Of het nou in het zwembad is, de hoeveelheid keus aan eten of het maken van nieuwe vrienden uit verschillende landen. Deze vakantie hebben de kinderen voor het eerst gedoken op dezelfde plek waar mijn man 21 jaar geleden zijn eerste duik heeft gemaakt. De super mooie baai van ‘Kalithea’ waar jaren geleden een James Bond film is opgenomen.

Wij zijn gek om op ontdekking te gaan en daarom hadden we een auto gehuurd. Kleine strandjes, dorpjes en heerlijke tuinrestaurants ontdekken. Zo kwamen we bij ‘Spitaki’ een Griekse taverne, buiten de grote steden. ‘Spitaki’ heeft een schattige tuin waar een bejaarde ober werkte die geen Engels sprak en zijn zoon, “de kok” verraste ons met echt Grieks eten. We hebben zitten genieten van al het lekkers. Waarna mijn zoon aangaf: ‘Pap je moet een hoge fooi geven, het eten was heerlijk net als bij oma en die meneer is zo aardig, net opa”, ondanks dat mijn zoon hem niet begreep voelde hij zich thuis. De stad Rhodos is toeristisch met veel souvenirwinkels, leuke restaurantjes, smalle straatjes, ommuurt aan een mooie haven. Wat ik bijzonder vind is de bestrating. Dames, let op: Rhodos nooit bezoeken met hakken, is echt niet te doen! Niet te vergelijken met andere Europese steden.

Tijdens deze korte vakantie ben ik op zoek gegaan naar Grieks aardewerk voor Pimenta Loreti, helaas viel het aardewerk dat in Rhodos wordt gemaakt tegen. Wat ik leuk vond werd geïmporteerd uit niet Europese landen en wordt er in Rhodos, made in Greece op geschreven. Juist omdat ik Europese producten wil stimuleren is dit geen optie.

Wij noemde haar de Big Size Model. Ze viel ons op, op onze eerste vakantiedag in ons resort. Strak, wit, kort jurkje waar haar ronde vormen goed zichtbaar waren. Maar zij kon het hebben en draagde alles met flair. Hoog geblondeerd haar in een mooie dot knot en een grote zwarte filmster zonnebril. Bij het zwembad was het elke dag feest als zij opstond waren alle ogen op haar gericht. Elke keer een andere bikini, van modieuze franjes tot klassieke marine blauw gestreept. Met verschillende kimono’s en jurkjes eroverheen voor als ze naar het all inclusief buffet liep voor de zoveelste keer. Mijn dochter en ik genoten om naar haar te kijken. Heel het jaar letten veel vrouwen over heel de wereld op hun gewicht voor de vakantie en bij deze dame was het een ware genoegen om te kijken hoe zij juist pronkte met haar behoorlijke voorgevel, behoorlijke omvang, behoorlijk achterwerk en haar behoorlijke mooie uitstraling. Op dat moment dacht ik het kan, waar maak ik mij druk om. Zij was erg mooi! Nu ben ik terug en 2 kilo zwaarder. Op vakantie lijken sommige dingen mooier, maar voor mij is het weer tijd voor regelmaat en bewust eten om klaar te zijn voor mijn volgende bikini-moment.

Jaqueline Pimentea Loreti – Jongen
Foto: 05/2014 Kalithea Baai (Rhodos)
 

Terug naar overzicht