U bevindt zich hier
home  > 
IMG_7962

Pasta met rookworst

Bij rookworst denk ik altijd aan winter, maar dat hoeft niet altijd. Deze pasta is in de winter lekker, maar heeft zeker een knipoog naar het voorjaar door de mooie frisse kleuren. Wie had dat gedacht een Portugese die een pasta maakt met Hollandse rookworst. Het leuke van koken is dat je verschillende culturen en gewoontes kan laten terugkomen in je gerecht en deze eigen kan maken.

Ingredienten:

  • 300 gram spaghetti
  • 2 runder rookworsten
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 knoflook teentjes
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 75 gram rucola
  • 100 gram geitenkaas
  • 125 ml room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Medium Italy Pimenta Loreti serveerplank

Bereiding:

Snipper de rode ui en snijd de rookworsten en de courgette in plakjes en de knoflook fijn. Kook de pasta en doperwten volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet af.

Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de plakjes braadworst in 4-5 minuten krokant. Voeg nu de rode ui, knoflook met de courgette toe en roerbak dit 4 minuten. Voeg nu de room met de erwten toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel ongeveer 3 minuten op laag vuur pruttelen.

Schep de pasta door de saus en schep de rucola erdoor. Verdeel over 4 borden. Brokkel de geitenkaas erover en serveer de pasta meteen op een Pimenta Loreti serveerplank.

Tip:

  • Tegenwoordig heb je verschillende varianten voor room. Er is ook room met minder vet. Je kan het zo vet maken als je wilt.

 

Terug naar overzicht