U bevindt zich hier
home  > 
IMG_8888

Pastel de Nata (Roompasteitjes)

Wie in Portugal is geweest, moet het gegeten hebben.  Pastel de Nata (Belem). Deze zijn echt verrukkelijk. Het originele recept is geheim maar… deze alternatief recept die ik gevonden heb is bijna goed. Zeker als je in Nederland woont en 1 jaar moet wachten voordat je mag genieten. Het bekleden van de vormpjes neem wel wat tijd in beslag.

18 stuks 

Ingrediënten:

  • 1 pak roomboter bladerdeeg
  • margarine om de bakblik mee in te vetten
  • kaneel en poedersuiker om de pasteitjes te bestrooien

Creme-vulling:

  • 5dl room
  • 8 eierdooiers
  • 2 theelepels bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 citroenschilletjes.

Benodigheden:

  • bakblik cupcakjes vorm
  • deegrol

Bereiding:

Alle ingredienten voor de creme koud mengen. Doe dit mengsel in een pannetje en breng het al roerend aan de kook. Laat het daarna half-lauw afkoelen.

Verwarm de oven voor op 250 graden en vet de bakblik in met margarine. Bekleedt een cupcake vormpje met het ontdooide bladerdeeg. Met 1 vel bladerdeeg kan je 2 pasteitjes maken.Vul deze daarna met het creme-mengsel voor 2/3 vol. Plaats de gevuld vormpjes in een voorverwarmde oven en bak het bladerdeeg in plusminus 15 minuten goud bruin.

Voor het serveren bestrooien met kaneel en poedersuiker.

Hummm … het grote genieten kan beginnen….

Terug naar overzicht