U bevindt zich hier
home  > 
IMG_1763

Rood Fruit Cupcake

Voor mijn moeders “59” verjaardag wilde ik iets bijzonders voor haar maken. Ze had een aantal vriendinnen uitgenodigd die oog voor detail hebben en mijn moeder wilde absoluut geen verjaardagstaart. Dit is een mooi en lekker alternatief geworden. Een ware traktatie dat bijna zonde is om op te eten.

(Voor 12 cupcakes)

Ingrediënten:

Voor de gesuikerde vruchten:

  • 280 gr. bosvruchten
    Kies stevige vruchten, zoals bosbessen, frambozen, aalbessen, aardbeien of kleine druiven.
  •  12 tot 15 verse kleine muntblaadjes
  • Eiwit van 1 ei
  • 1 kopje suiker

Voor de Cupcakes:

  • 115g zachte boter of zachte margarine
  • 115 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren, licht losgeklopt
  • 1 tl vanille-essence
  • 115 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el melk
  • 2 eetlepels cacao

Eventueel is ‘t mogelijk om kant en klaar cupcake chocolade mix te gebruiken.

Voor het glazuur:

  • 140 g mascarpone
  • 70 g zachte boter
  • 1 tl vanille- essence
  • 200 g poedersuiker

Bereiding:

Fruit suikeren

Neem een kleine kwast en bestrijk de vruchten en blaadjes met wat losgeklopte eiwit. Vergeet de onderkant niet. Doop ze daarna in kristalsuiker. Schud de overtollige suiker eraf. Leg het op een vel bakpapier en laat ze enkele uren, of een nacht op een koele plaats drogen.

Cupcakes

Verwarm de oven op 180 gr. Zet 12 papieren vormpjes in een cupcakevorm klaar.
Doe de boter en suiker in een mengkom. Klop ze met een mixer, tot het mengsel licht en luchtig is. Klop er geleidelijk de eieren door. Voeg steeds 1 eetlepel ei toe en klop na elke toevoeging grondig. Klop de vanille-essence erdoor. Zeef het meel door een grote metalen zeef boven de kom. Spatel het meel met een metalen lepel voorzichtig door het mengsel tot alles één glad mengsel is geworden.
Spatel de melk erdoor. Schep het beslag in de papieren vormpjes tot twee derde vol. Pas op niet te vol.
Bak de cupcakes ongeveer 18 minuten, tot ze bruin en stevig aanvoelen.

Laat de cupcakes afkoelen.

Glazuur

Doe voor het glazuur de mascarpone, boter en vanille-essence in een kom en spatel ze door elkaar. Zeef de poedersuiker erin en klop tot het glazuur glad en romig is.

Spuit het glazuur op de cupcakes en schik de gesuikerde vruchten en muntblaadjes erop.

Tip:
Bent u niet zo een fan van chocola? Dan kunt u er vanille cupcakes van maken, door simpelweg de cacao er niet aan toe te voegen.

Terug naar overzicht