U bevindt zich hier
home  > 
IMG_8448

Rucola stampot met creme fraiche en pesto

Een lekker traditioneel gerecht met een kleine twist: stamppot met rucola, gebakken spekjes, creme fraiche en pesto.  Heerlijk voor in de lente of een regenachtige dag.

2 personen

Benodigdheden:

  • 4 a 5 grote aardappels
  • 30 gram rucola
  • 150 gram gerookte magere spekblokjes
  • 150 ml creme fraiche
  • 4 theelepels pesto
  • 1 eetlepel gesneden verse bieslook
  • 3 eetlepels melk
  • gemalen zout en peper naar smaak

Bereiding:

Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de aardappels. Vervolgens schil je de aardappels en snijd je deze eventueel doormidden. Kook de aardappels circa 20 minuten, het hangt af van de grootte van je aardappels, totdat deze zacht genoeg zijn. Ondertussen meng je de creme fraiche en bieslook met de pesto. Snijd de rucola wat kleiner. Bak ongeveer 4 minuten voordat de aardappels klaar zijn de spekjes krokant.

Stamp de aardappelen en meng met de crème fraiche mengsel, de uitgelekte spekjes en de rucola. Indien nodig de melk, zout en peper toevoegen.

Serveren met een lekker stuk vlees of zonder vlees en extra groenten.

Tip:

  • Geroosterde pijnboompitten als garnering geven een lekkere smaak.
  • I.p.v. spekjes is het ook mogelijk om kip reepjes te gebruiken of voor vegetariërs kan het vlees worden weggelaten.

 

Terug naar overzicht