U bevindt zich hier
home  > 
IMG_8717

Vis brood taart

Vis brood taart zie je op internet op verschillende manieren. Rond, langwerpig en met verschillende ingrediënten. Deze heb ik op internet gezien maar zonder recept. Heb het geprobeerd en was gelijk in 1 keer goed. Niet moeilijk, maar je moet wel geduld hebben om de bakvorm te vullen. Daarom is het verstandig als je een feeste hebt bepaalde voorbereidingen de dag ervoor te doen. Het resultaat is het allemaal waard.
8 personen

Ingrediënten:

  • 1 heel wit brood
  • 250 gram smeerbaar kruiden kaas
  • 200 gram Philadelphia naturel zuivelspread
  • 1 hard gekookt ei
  • 3 radijsjes in dunne plakjes
  • 200 gram gerookte zalm in plakjes
  • 150 gram roze gepelde garnalen
  • 1/2 komkommer
  • 3 takjes koriander
  • ongeveer 100 gram rucola

Benodigheden:

  • ronde springvorm
  • kaasschaaf
  • keukenpapier
  • Ronde Pimenta Loreti Serveerplank

Bereiding:

Was de komkommer en snij deze in dunne schijfjes met de kaasschaaf (zonder schil). Leg de schijfjes tussen een vel keukenpapier en doe dit om en om. De zalm kan ook tussen keukenpapier worden gelegd om overtollig vet en vocht te absorberen. Verwijder de grotere stengels van de rucola en snij de bladen in ongeveer 2 cm.

Verwijder de korsten van het brood. Bekleed de springvorm met brood, ook de zijkant.

Smeer de eerste laag van de taart met de bolle kant van een lepel met kruidenkaas. Verdeel de komkommer over de kruidenkaas. Laat een paar plakjes over voor garnering. Vervolgens weer een laag brood en daarna weer kruidenkaas. Op de kruidenkaas komt de gerookte zalm. Laat een paar plakjes zalm over voor garnering. Weer een laag brood en kruidenkaas. Hierop komt de rucola en de laatste laag brood. De laatste laag brood smeer je in met zuivelspread. Bedek het met folie en doe het in de koelkast. 1 uur voor het serveren haal je het uit de springvorm. Je smeer de buitenkant van de taart met zuivelspread en garneer het met radijs, komkommer, koriander, garnalen en zalm. Zie foto. Totdat je het gaat serveren mag het in de koelkast. Serveer de taart op een mooie serveerplank.

Tip:

  • De taart is het lekkerst als je het de dag zelf maakt. De dag van tevoren is het mogelijk om een aantal dingen voor te bereiden indien je dat wilt. Komkommer snijden, deze nog niet in keukenpapier doen, maar in een boterhamzakje of folie in de koelkast bewaren. Rucola snijden en de ei koken en in de koelkast bewaren. Brood korsten verwijderen van het brood en deze in een gesloten zak bewaren.
  • Hou je niet van vis of wil je twee taarten maken kan je de vis vervangen door kipfilet en salami met augurken of geroosterd paprika.

Terug naar overzicht