U bevindt zich hier
home  > 
IMG_8896

Winter Salade

 

 2 personen

Benodigheden

  • 2 stukken pompoen
  • 2 bietjes
  • 1 appel
  • olijfolie
  • zout en peper
  • verse tijm
  • 2  tenen knoflook
  • 2 stronkjes rood witlof
  • handje bosbessen
  • handje walnoten
  •  150 gr geiten kaas
  • handje veldsla of rucula
  • 2 el mooie gerijpte balsamico crème
  • 2 el olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes en snij ze in halve maanen. Was, schil en snij de pompoen in parten. Leg de bietjes in een overschaal of op een braadslee, besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en peper, de gehakte tijm en knoflook en zet in de oven. Voeg na 10 minuten de pompoen toe die op dezelfde manier gemarineerd is als de bietjes en rooster ze samen nog zo’n 20 tot 25 minuten in de oven.  Verdeel de witlof in losse blaadjes. Snij de appel in plakjes. Verdeel de geroosterde groenten uit de oven samen met de veldsla nonchalant op de borden. Strooi de bosbessen en grofgehakte walnoten er over. Leg bovenop de kaas en besprenkel de salade met olijfolie en balsamico. Decoreer met balsamico crème.

Terug naar overzicht